slideshow - aktiviteter

SOFIA DANSAR

Rituell dans, kurs med Brita Haugen

Lund den 11-12 mars i Hälsans Hus

Lördag 10-16, söndag 11-17 (prel. tid, med avbrott för lunch)
De som önskar går ut och äter middag på restaurang på lördagkvällen.

När vi börjar längta efter vårens milda vindar, träffas vi för att dansa och stärka den
förunderliga skapelsen vi alla är en del utav.

Naturen i och omkring oss är pressad. Stress, obalans och missbruk bryter ned Sofias verkan. Sofia, den kvinnliga visdomen dansar, sjunger och leker såsom själva den skapande impulseni allt. Hon är den Heliga Ande i skapelsen som hela tiden pågår i naturen och omkring oss. Ortodoxa kyrkan kallar henne Kristi tvillingsyster.

Under detta veckoslut söker vi genom dansen och den kristna berättelsen bli del av
gemenskap, mångfald och dans där glädjen är målet. Vi vill stärka de skapande krafter som vi är en del av.

Kursen slutar med att vi (de som vill) dansar ritualen under söndagens kvällsmässa i Lunds Domkyrka.

Brita Haugen är dansk präst/teol.kand, berättare, författare, skådespelare, instruktör och
högskolelärare med kurser på Vestjylland Højskole.

Anmälan snarast till Sensus, senast 10 februari
Pris 1500 SEK
Obs! Begränsat antal deltagare samt att anmälan är bindande!
Varmt Välkomna!

Kontakt: