Medlemsbrev nov 2016

Symbolkollegor!  Välkomna till ett nytt verksamhetsår 2017!

Föreningens Symbolsamling med årsmöte 14-15 oktober hos Symbolon Terranova, Mönsterås, blev en mångfacetterad upplevelse. Det 20-tal medlemmar som träffades blev upplyfta och fyllda av kraft och engagemang över att kunna verka i denna berikande symbolvärld.

Det är svårt att förmedla alla känslor som väcktes. Av heliga danser som ringlade sig runt, runt i trädgården i den kyliga höstvinden, den varma, goda grillmaten med vantarna på, kvällsvandringen i den ”just-nu-invigda” labyrinten, där vi trevande sökte oss fram. Magiskt!

Dagen efter möttes vi i Mönsterås bibliotek, där vi efter årsmötet, fick delta i korta programpunkter med stark symboliskt innehåll. Känslan av ”symbolbubbla” blev förstärkt, med de matpåsar i brunt papper som var och en fick sig tilldelade för dagen.
Tack alla som bidrog till att dessa dagar blev så berikande.

Låt oss under året upprätthålla kontakterna på Facebook, telefon, övriga media. Vi vet att mycket symbolaktiviteter fortgår över landet och engagemanget växer när vi delar med oss. Berätta gärna och dela med er till övriga i föreningen. Vi behöver varandra.

Vi i styrelsen förbereder en arbetshelg 21-22 januari 2017. Hör av er med synpunkter på vad vi ska satsa på i föreningen. Låt oss hålla våra symbollyktor brinnande …

Värmande hälsningar
Astrid Ståhlberg och Helen Kémi
ordförandepar

Från årsmötet 15 oktober 2016 redovisar vi Protokoll, Verksamhetsberättelse och Verksamhetsplan på medlemssidorna. Tillsammans med styrelsen kommer aktiviteter att pågå i regioner och arbetsgrupper med olika ansvarsområden.
Bl a räknar vi med att kunna presentera en ny hemsida in på det nya året.

Symbolernas Dag 19 mars 2017

Precis som tidigare år vill vi inbjuda allmänheten till öppet hus, för att tala om att vi finns och har något värdefullt vi vill sprida. Det handlar om att vi symbolare på hemmaplan ensamma eller tillsammans ordnar någon aktivitet den dagen.

I Malmö/Lund förbereds en seminariedag i samarbete med religionsvetare på temat Ritualer, om hur vi använder och kan nyskapa ritualer i högtid och vardag i våra liv.

Kusinträffar

Samarbetet växer med andra kusinföreningar, som liksom vi prövar oss fram med kreativa och mera existentiella terapiformer. Vi inbjuds deltaga i varandras kurser och våra workshops är uppskattade och snabbt fulltecknade.

Närmast anordnar Göteborg-regionen sin första kusinträff med Lika-Olika-Unika-tema 4 dec.
Nya seminariedagar planeras i Stockholm och i Malmö/Lund i februari 2017.

Ta vara på möjligheten att mötas i regionerna, skapa nätverk och inspirera varandra att söka vidare i symbolvärldens alla landskap. Läs på hemsidan och följ med på FB-gruppen Symbolföreningen – Insidan, som har blivit vårt viktigaste kontaktforum, där vi snabbt kan nå ut till varandra.
Vår FB-sida Symbolföreningen – ringar på vattnet är öppen för alla att läsa och där kan du via våra administratörer dela det du vill förmedla och marknadsföra dina kurser.  E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Årsavgift för 2017 är 250 kr och kan betalas in till
Plusgirokonto 413093-6 alt bankkonto 9960 340413 0936 Plusgirot Bank.
Glöm inte att ange namn och e-postadress.

GOTT NYTT SYMBOLÅR 2017
önskar styrelsen och regionansvariga
Helen Kémi, Astrid Ståhlberg, Dorothy Béen, Malou Thorman, Katrin Rosemaysdotter, Annelie Vernersson
Regioner: Ingela Nyström, Helena Nilsson, Göteborg. Mia Ma