Symboldagar 7-8 oktober 2017

medlems- och årsmöte

7- 8 oktober 2017 i Vadstena

på Vadstena folkhögskola

Kom – Smaka på och upplev!

Välkommen till Symbolföreningens höstmöte i vackra Vadstena med sin medeltida miljö vid Vätterns strand, där vi får vistas i rikt symbolutbytesmingel för att hitta vägar vidare.

Dagarna erbjuder lärande inspiration, idéutbyte och årsmöte där vi bland annat väljer styrelse och inriktning inför nästkommande verksamhetsår. Ett flertal medlemmar har erbjudit sig att medverka i helgens program, vilket är något att se fram emot.

Mötet startar på lördag den 7 oktober kl. 10.00 med dag- och kvällsprogram.
Söndag 8 oktober fortsätter vårt program kl. 9 - 12:30.

Under en del av lördag bjuder vi in allmänheten till ”Smaka på och upplev!”, med parallella programpunkter, där vi får välja tema att delta i. Detaljerat program skickas ut senare till dem som anmält sig.

På lördag kväll samlas föreningsmedlemmarna till gemensam middag varefter vi inbjuds till ”Birgittas skrin” … och får del av en vandring i heliga Birgittas liv med Ninna Grefbäck.

På söndagen fortsätter Symbolprogrammet för oss medlemmar med flera intressanta presentationer och övningar.

Frukt och fika finns gratis tillgängligt under dagarna.
Lunch och middag på lördag anordnas till självkostnadspris 100+140 kr. Anmäl och betala senast 2/10 till Plusgirokonto 413093-6 alt bankkonto 9960 340413 0936 Plusgirot Bank.
På söndagen får var och en ansvara för sin lunch efter att vi slutar 12.30.

Varmt välkomna till ett par härliga dagar tillsammans!

Astrid Ståhlberg                                        Helen Kémi, i gemensamt ordförandeskap
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                        Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

* * * * *

BOENDE Ett antal dubbelrum fredag+lördag har förbokats hos www.vadstena.fhsk.se. Tel 0143-15700. Säg att du hör till Symbolföreningen. Du beställer och betalar boendet själv. Räkna med att dela rum. Frukosten får vi stå för själva i vandrarhemslikt frukostrum. Kyl finns. Kaffe och thé ordnar vi.
Var ute i god tid för att ordna sängplats på folkhögskolan eller annat boende i Vadstena!

Program: Lördag 7 oktober

kl 10      Välkommen! Avstamp och presentation
kl 10:30 Årsmöte och utrymme för idéer om föreningens verksamhet kommande år.
kl 13-14 Lunch

På eftermiddagen kl 14 - 17
Öppna workshops där allmänheten är inbjuden. 3-4 grupper arbetar parallellt i pass 1 och pass 2.

Samtidigt finns ett Öppet Forum hela eftermiddagen 14:15-17:00 där man kan komma och gå med temat "
Symboler i vardagen - när du vill, nu-o-då, här-o-där", som symbolterapeut Astrid Ståhlberg håller i.

Kl 14 Kort presentation av gruppledarna och rubrikerna.
Kl 14:15-15:30 Pass 1. Välj mellan

Åke Högberg, grundare av Symbolon och utbildningen i Symbolterapi och Symbolpedagogik
                      Hela människan.
Om symbolarbete med bildterapi och visualisering

Marie-Louise von Malmborg, symbolpedagog och dansledare:

Heliga Danser.
Symboler i rörelse i cirkeldanser från olika kulturer

Ida-Marie Borgström, symbolpedagog och författare
                      Då lyssnar själen. Erfarenheter av barnasjälar och symboler. Övningar.

Ann-Christin Salomonsson, symbolpedagog och diakon
                      Meditativt collage - en möjlig väg in i Symbolarbete

Kl 15:45-17:00 Pass 2. Välj mellan

Helene F. Sturefelt, symbolpedagog och präst

Rituell dans - "Lejonet och Lammet" - vi dansar Psaltaren 23

Dorothy Béen, symbolterapeut och psykolog
                       Drömarbete med symbolövningar och inre visualisering

Coriene Brakeboer, symbolpedagog och teckenrörelseutbildad
                      Teckenrörelsemetoden, som ett symboliskt arbetssätt

”Birgittas skrin” … och får del av en vandring i heliga Birgittas liv" med Ninna Grefbäck, symbolpedagog.

Söndag 8 oktober kl 9:00 – 12:30

Åsa Viklund,
symbolterapeut och socionom,
                       Om terapeutiskt användande av figurteater

Annelie Vernersson projektledare inom Socialtjänsten

Om arbete med personer i behov av alternativa uttrycksformer.

Hillevi Nagel, symbolpedagog och fotograf

Ger glimtar från sitt symbolperspektiv

Följ även den offentliga Facebook-sidan: "Symbolföreningen-Ringar på vattnet" https://www.facebook.com/symbolforeningen